Fietsen en wandelen rond Kraggenburg, vanuit onze haven zijn er veel mogelijkheden om met de fiets of wandelend rond te trekken.

Fietsen en wandelen rond Kraggenburg
Wandelen in het Voorsterbos
In het voorsterbos kunt u prachtig wandelen. Het wandelgebied ligt direct aan de jachthaven.
We hebben 4 wandelroutes aangegeven, maar wanneer u het kaartje groot bekijkt kunt u natuurlijk ook zelf uw plan trekken

Fietsen en wandelen rond Kraggenburg
Wandelen in het Waterloopbos
Het Voorsterbos ligt op fietsafstand van de jachthaven.
U kunt hier een kijkje nemen in het bezoekerscentrum, waarna u door de prachtig aangelegde paden kunt wandelen en fietsen.

Fietsen en wandelen rond Kraggenburg

Rondje Marknesse-Waterloopbos
De fiestrout start bij de jachthaven en voert eerst door het voorsterbos. U komt uit op het fietspad naast de weg naar Marknesse. U rijdt door Marknesse en komt op de weg naar het waterloopbos. Op het Waterloopbos kunt u prachtig wandelen en fietsen.
Ook bevindt zich daar het bezoekerscentrum van Staatsbos. Via de voorstersluisd komt u op de weg naar Kraggenburg die u volgt tot aan de rontonde bij de jachthaven. De route is ca. 20 kilometer.

Fietsen en wandelen rond Kraggenburg

Rondje Schokland
De route voert het eerste stuk door het Voorsterbos, maar u kunt natuurlijk ook het fietspad langs de Leemringweg nemen.
Op dit kaartje hebben we de fietsknooppunten aangegeven voor een mooie fietstocht langs boerderijen tot aan Museum Schokland bij knooppunt 61. Een bezoek aan het museum is meer dan de moeite waard evenals de gesteentetuin nabij knooppunt 37.
De route is ca 30 kilometer.

Fietsen en wandelen rond Kraggenburg

Rondje Kadoelerbos
De fietsroute start bij de jachthaven en loopt het eerste stukje over het fietspad richting Voorstersluis. Kort voor de rontonde slaat u rechtsaf het fietspad op richting de Vuurtoren van Oud Kraggenburg. Het fietspad leidt verder naar fietsknooppunt 14. Kort na de bocht gaat u rechtsaf naar de dijk die uitkomt bij Kadoelerbrug. U steekt over en komt in het kadoelerbos. Het laatste stukje van de fietstocht gaat via hetzelfde fietspad terug naar de jachthaven van Kraggenburg
De route is ca. 14 kilometer.

Fietsen en wandelen rond Kraggenburg

Rondje Vollenhove
Het eerste gedeelte van de fietstocht is hetzelfde als bij rondje Kadoelerbos tot aan Kadoelerbrug .Over de brug ligt knooppunt 80. Daar kiest u voor knooppunt 73. Dit fietspad loopt geheel langs het Kadoelermeer naar Vollenhove. Bij Vollenhove gaat u over de brug linksaf richting Waterloopbos, waar u eventueel een kiujkje kunt nemen in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en de oude waterloopkundige modellen. Via de Kraggenburgerweg bereikt u weer de Jachthaven. De route is ca. 28 kilometer.

Beschikt u over informatie voor een andere mooie fiets of wandelroute? Laat het ons weten!